Coolllzz!!

Wednesday, 22 October 2014

Progress Rumah : Part 4

Assalam n very gud morning to all. Lama sungguh la tak update blog. Ntah la memang lately aku langsung tak sempat nak jenguk blog pon. Nak kater sebok sangat tue, tak der la. Tapi paperwork tetap gak melambak atas meja. Yerla, dah namer pon kerja. Klu nak goyang kaki baik dok umah, tui dakk? Dok umah pon lom tentu sempat goyang kaki, nak layan anak2 lagi.


Ni ha, sebelum aku melalut lebih jauh better aku concentrate pada tajuk entri. Sebenarnye tiap2 bulan aku p jenguk progress umah. Tapi memandangkan perubahan tue tak ketara sangat takder la aku update. Oleh kerana berbulan2 dah tak update, so kali nie aku tempek la sikit gambar progress umah tue. Lawatan tapak dijalankan semalam ye, sempena cuti Deepavali hahaha.


Setakat ni dalam 60-70% progressnye n kerja2 mencantikkan dalaman umah sedang giat dijalankan.


Ni gambar secara keseluruhan projek


Terpaksa interprem umah aku. See, kerja2 rangka kasar dah siap


Sekarang kan musim ujan, memang keadaan sedikit lecak. Tapi jangan risau sebab area rumah tue memang clear daripada banjir. Alhamdulillah


Nak tunjuk kat korang, ni la keluasan ruang tamu. Terpk plak biler dah masok perabot bagai, aiyakk sempitnyer


Ni area belakang rumah, ader la lebihan dalam 3, 4 kaki lagi


Ni part dalam.
Pada pandangan aku la, memandangkan rumah ni berbumbung tinggi melangit n kalo tengok dari luar memang orang akan ingat teres 2 tingkat, berbaloi klu nak renovate jadikan 2 tingkat. Tapi itu hanya pendapat aku la. Sekarang ni aku sendiri pon tengah gigih kumpulkan duit untuk persediaan renovation. Cumernyer terpk sama ader nak tarik ketepi atau jadikan 2 tingkat memandangkan aku beli corner lot. Tapi tue semua perlukan duit beb. Tengok la caner nanti. 

ini jer review untuk kali ni. Nanti aku update lagi k

2 comments:

  1. Salam...puan hani sign S&P bulan/tahun apa yer..?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...