Coolllzz!!

Sunday, 11 December 2011

Perempuan Berbadan Besar Sukar Dapat Jodoh??? Betul ke???

Aku banyak kali terdengar keluhan member2 tentang jodoh. Ada yang cakap lelaki hanya pandang yang cantik jer, yang dahi licin jer, yang sedap mata memandang jer... Betul ker? Habis, kalau perempuan kurang cantik, tak laku la. Apa kes pulak dengan perempuan yang ader rupa tapi perangai camtaik? Entah la, tepuk dada tanya selera.

Itu baru soal cantik dan tak cantik, macam maner pulak dengan perempuan yang berbadan besar? Masih tak laku ker? Ada member aku yang yang berbadan besar tetapi mempunyai tahap keyakinan yang cukup rendah terutama biler berhadapan dengan soal jodoh. Rata-rata menyerahkan soal jodoh pada takdir tanpa berusaha sendiri. Alasannya takut direject mentah2.

Aku pernah terbaca artikel dalam sebuah majalah wanita, wanita berbadan gempal masih lagi menjadi pilihan dalam senarai teratas bagi lelaki untuk dijadikan pasangan hidup. Namun yang menjadi masalahnya ialah tanggapan wanita itu sendiri tentang kekurangan diri mereka. Bagi mereka pasangan yang ideal yang mampu menjanjikan kebahagian ialah pasangan yang sama cantik sama padan. Yakni mereka perlu sama-sama kurus dan ramping seperti pasangan masing-masing. Bagi aku, tak semua lelaki memandang paras rupa. Yang penting kiter sebagai wanita kena pandai menilai dan memilih lelaki yang macam maner yang sesuai untuk dijadikan pasangan hidup. Paras rupa takkan kekal lama, biler sampai masa, kulit tetap jugak berkedut, rambut tetap jugak beruban, betul tak?

Bagi perempuan di luar sana, berbadan besar / gemuk bukan satu masalah besar untuk dirisaukan. Yang penting cara kiter menjaga penampilan. Biar la aper orang nak kater. Kiter tak hidup dengan pujian, dan kita takkan mati dengan kejian.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...