Coolllzz!!

Monday, 29 October 2012

5S???? Ohhh Noooo!!!!!!!!!!!!!!!!

Aiyaaaa..... ini lagi satu yang aku tak suker, Wabak 5S. Nampak gayanyer semua hiasan yang melekat dan bergayut kat work station kena buang. Aku dah la tak suker bab2 nie, dorang bleh plak suker hati mak bapak dorang lantik aku jadik pegawai latihan. Aku rasa memang silap besar nie. Camner nak buat 5S, meja aku pon berterabur.

Tapi disebabkan arahan puan pengarah, ikut jer la. Maklumla keje makan gaji, kena ikut perintah. Mula ngan meja pegawai and merebak ke meja staf. Tapi sebelum tue aku kena la terangkan apa tue 5S kat depa memandangkan aku jer satu2nyer umat kat department yang ader sijil tue, kire cam konsultant la. Tapi sijil tue takat sijil jer la, aku tak practice pon. Lepas 2 minggu mengeringkan ayaq liuq, sekarang nie tugas jawatankuasa pelaksana plak punyer part.

Dorang lak punyer la busuk ati, p serang meja aku dulu. Sakitnyer aku rasa. Dahla nak kena tahan telinga membebel macam mak nenek, kononnyer aku nie pandai cakap jer la, buatnyer idok. Habis saper suruh memandai lantik aku. Serangan bertubi-tubi ke atas meja, bawah meja, n setiap penjuru work station, maka inilah hasilnyer:
Letak benda yang penting je
Kat bawah kaki kena ader satu kotak sahaja. Hak nie korang nak campak aper pon takper, tapi kena ada tag personal. Kalau dah x tau nak sumbat aper, sumbat la diri sendiri kat dalam nie, untung2 bos tak cari hahahha

Sepasang kasut dan sepasang selipar jamban, tue jer yang dibenarkan. Semua kena seragam, tak leh main parking jer kasut2 tue. Kasut2 yang lain, angkut bawak balik

Kat atas meja hanya ader fail yang sentiasa guner sahaja. Yang tak guna simpan dalam bilik fail, yang jarang guner campak la mana2







2 comments:

  1. tipon ofis i kak, sedey akak nengok.. sedey btol larh.. huuu

    ReplyDelete
  2. Hi Hunny..

    Jom sertai Giveaways AsiaCube Reward - 16K Coins dan 2 bulan VIP untuk dimiliki.

    Join tau :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...